Çin Vizesi Bilgileri ve Başvuru Formu

1

Normal Bordo renkli pasaport sahibi herkes Çin vizesine başvurmak zorundadır.


2

Yeşil(Hususi), Siyah(Diplomatik) ve Gri(Hizmet) pasaport sahipleri 30 gün vizesiz Çin`de kalabilmektedirler.

  • En az 9 ay geçerliliği bulunan çipli pasaportunuz
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız - arka fon beyaz olmalıdır.
  • T.C kimiğinizin 1 adet arkalı önlü fotokopisi
  • Adli sicil ve arşiv kaydınızın orjinali
  • Banka hesabınızda en az 5000 USD dolar veyaz buna eş değer miktarda türk lirasının bulunduğu hesap dökümü
  • İkametgah belgenizin aslı
  • Hotel rezervasyonlarınızın bulunduğu döküman(booking.com gibi sitelerden ödeme yapmadan rezervasyonlar yaptırabilir ve vizeye burdan alabileceğiniz çıktılarla başvurabilirsiniz).
  • En az 9 ay geçerliliği bulunan çipli pasaportunuz
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız - arka fon beyaz olmalıdır.
  • T.C kimiğinizin 1 adet arkalı önlü fotokopisi
  • Şirketin antetli kağıdına yazılı Çin konsololuğuna hitaben vize dilekçesinin aslı
  • Şirketin vergi levhası dökümünün fotokopisi
  • Şirket imza sirkülerinin fotokopisi
  • Şirket ticaret sicil gazetesinin fotokopisi
  • Şirketin son 3 ay içerisinde alınmış faliyet belgesi
  • Çindeki şirket tarafından sizin şirketiniz adına düzenlenmiş orjinal kaşeli davetiye belgesi

BAŞVURU BELGELERİ

Çin vizesi için başvuru belgesini ve davetiye belgesini yandaki indir butonuna tıklayarak indirebilirsiniz. Başvuru formları PDF formatındadır, yazıcıdan çıktı aldıktan sonra gerekli yerleri doldurup elçiliğe göndermeniz yeterli olucaktır.